Waarom moest Caroline de kooltjes voor VNO-NCW uit het vuur halen? *column*

‘Snurkend’ D66-lid Ingrid Thijssen valt in haar rol als voorzitter van ondernemersclub VNO-NCW nu ook -eindelijk!- het bezopen regeringsbeleid aan, dat wordt gedicteerd door haar geradicaliseerde partijgenoten. Ze schrijft in een brief aan de regering dat: ‘Nederland een deel van het stikstofprobleem zelf heeft gecreëerd. De nationale regelgeving moet daarom op vier punten worden aangepast.’

De vraag is waarom dat zo lang moest duren. Waarom durft VNO-NCW nu pas met deze mening naar buiten te komen, nádat Caroline van der Plas in haar eentje op de trekker vanuit het Oosten naar Den Haag moest karren om de kooltjes uit het vuur te halen? Ondernemers behoren tot de moedigste mensensoorten, zij kijken altijd naar wat er wel kan, durven risico’s te nemen, varen door als de kaart ophoudt, gedreven door nieuwsgierigheid, niet geremd door de mening van bankhangend en bakfietsend Nederland. Ondernemers horen voorop te gaan in de strijd, niet lafjes in het spoor van Caroline mee te kruipen in de goede richting.

Hele column hier te lezen voor leden van Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk, krijg je exclusieve content en meer.

Scroll naar boven