Wetenschappelijk vastgesteld: er zijn veel meer Wappies dan D66 stemmers! *column*

Maar liefst twintig procent van de bevolking, een op de vijf Nederlanders dus, komt in het SCP onderzoek naar voren als een persoon met een ‘sceptische visie in het coronadebat’. Twintig procent! Dat staat gelijk aan dertig zetels in de Tweede Kamer, zes meer dan D66 er heeft.

Volgens het SCP is het ‘voor herstel van vertrouwen belangrijk dat beleidsmakers en andere professionals sceptische mensen met meer nieuwsgierigheid tegemoet treden. Dat kunnen ze doen door zich te verdiepen in hun manier van denken en de dieperliggende zorgen die achter hun scepsis schuilgaat’. Wat een onzin! Voor herstel van het vertrouwen is het belangrijk dat de overheid ONMIDDELLIJK stopt met liegen. Stopt met het vernietigen van bewijsmateriaal en per direct volledige openheid van zaken geeft en alle WOB-verzoeken honoreert.

Minister Ernst Kuipers van VWS vindt dat meer openbaarheid over de corona-aanpak het functioneren van de staat in gevaar brengt. Met die motivatie mogen de mails en whatsapps van de assistent van Hugo de Jonge in zijn tijd als coronaminister aan bepaalde Kamerleden nooit openbaar worden. Wat heeft De Jonge dan allemaal uitgevreten?

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven