Misschien ben ik te achterdochtig *column*

Zou minister Van der Wal die rare brief zelf soms even snel getikt hebben toen ze in Brussel was, schoot het door mijn hoofd. Is ze achter de laptop van EU-bobo Virginijus Sinkevičius gekropen toen hij even naar de pisbak liep. Ja, je weet het niet! ‘Misschien ben ik te achterdochtig,’ verzuchtte Caroline van der Plas en die gedachte bekruipt mij ook vaak tegenwoordig. Toch is de werkelijkheid steeds weer gekker dan de hersenspinsels die ik weghaal voordat ik ze twitter.

Toen mijn jeugdvriend Edward een paar jaar geleden een nieuwe stal liet bouwen voor zijn 80 koeien, mochten de bouwvakkers geen radio aan. Dat zou te verstorend zijn voor de kwetsbare natuur aan de rand van zijn boerderij. De bouw mocht alleen bij daglicht plaatsvinden want bouwlampen, daar kunnen de kwetsbare vogeltjes en reeën in de Horstermeerpolder niet tegen volgens Natuurmonumenten.

Als Ed nu uit zijn slaapkamerraam kijkt lijkt het wel alsof er een UFO is geland in die kwetsbare natuur. Ed ziet de lampen ’s nachts schijnen als hij wakker ligt van het stikstofkaartje van minister Van der Wal. 75 procent van zijn koeien moeten weg, want zij belasten de natuur veel te veel volgens de regering. Maar 350 nieuwe inwoners in zijn achtertuin zijn geen probleem. Je zou van minder achterdochtig worden. 

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk en maak je mijn videoreportages zoals deze mogelijk.

Scroll naar boven